Jak zamontować w kambuzie gazową płytę ceramiczną DynaCook Camping & Yacht
Gazowe płyty ceramiczne polskiej marki DynaCook przedstawiliśmy na łamach „Wiatru” w jesiennym wydaniu. Dziś chcemy zwrócić uwagę na szczegóły techniczne, o których powinniśmy pamiętać montując taką kuchnię w nowym lub używanym jachcie.
Dzięki technologii „gaz pod szkłem” powstały proste w obsłudze i eleganckie płyty ceramiczne DynaCook Camping & Yacht, które z powodzeniem zastępują tradycyjne palniki z otwartym płomieniem. Są nowoczesne, bezpieczne, funkcjonalne i łatwe w czyszczeniu. Możemy na nich używać wszystkich standardowych naczyń kuchennych. Płyty wykorzystują zamkniętą komorę spalania, nie kopcą, nie dymią, nie zostawiają tłustego nalotu na meblach i są bardzo oszczędne, zużywają mniej gazu niż tradycyjne kuchenki z otwartym płomieniem. Możemy też zapomnieć o ryzyku podpalenia ściereczki czy też o innych zagrożeniach wynikających z używania otwartego ognia w małej przestrzeni jachtu lub kampera. Jak zamontować takie cudo w nowym lub używanym jachcie? Czytajcie na łamach „Wiatru”.
https://publuu.com/view2/287/8166/page/6
https://magazynwiatr.pl/pdf/MagazynWiatr_03_2022.pdf